Asztalfoglalás | 1036 Budapest, Nagyszombat utca 3. | Tel: +361 631 3624

A kosár üres

Borvacsora Szentesi Józseffel

2023. június 8. 18:30h

Csodálatos este lesz, tele finom borokkal és ínycsiklandó ételekkel. Az étterem kiváló séfjei különleges menüsort állítottak össze, amelyek tökéletesen kiegészítik a Szentesi Pince minőségi borait.

Az est során lehetőséged lesz megismerni az egyes borokat, és megtudni a Szentesi Pince történetét. Szentesi József borász is velünk lesz, és szívesen beszél majd a borkészítési folyamatról, valamint a különböző nedűk jellemzőiről és ízvilágáról.

Szentesi József

Szentesi Borászat

Szentesi József kísérletező, hagyománykutató technológia mentes borász, borainak érdekessége, hogy régi magyar már-már elfeledett szőlőfajtákkal dolgozik: Csóka, Kék bajor, Laska, Vörös dinka. És elfeledett területeket fedez föl újra.

Pincéje Budaörsön, területeinek nagyobb része a Velencei-tó mellett, Nadap környékén van. 2013-ban a Borászok Borásza című díjjal tüntették ki.

A borvacsoránk tételei:

Welcome: Szentesi Mandula, Rajnai Rizling Pezsgő ‘18

Methode Traditionelle rajnai rizling pezsgő. Gazdag savszerkezet, finom buborékok, vegetális, florális aromatika.

Füstös kacsamáj-pástétom tészta kosárban 

A fogáshoz kínált bor: Szentesi Kék Bajor '21

Rózsaborsos meggy-zeller duó krémleves, karamellizált pirított dió

A fogáshoz kínált bor: Szentesi Szirom, Rosé Pezsgő ‘17

Methode Traditionelle pinot noir pezsgő etyeki alapanyagból, két évig finom seprőn tartva.

Rózsaszínre sült sertés szűzpecsenye, parajos parázsburgonya, aszalt paradicsomos feta mártás

A fogáshoz kínált bor: Szentesi Pinot Noir ‘19

Az ‘utolsó budaörsi sváb borász’ ezúttal a Mátrából érkező, érett alapanyagból alkot nagyon kerek, szép bort. A borászati munka ismét a megszokott: természetesség a köbön minimalizmussal karöltve. Spontán erjesztés, mindenféle technológiai okosság mellőzése, 100% tartály, egy éves érlelés után palackozás.

Fokhagymás, parmezános, olívás friss tészta, kacsa forgács, rukkola

A fogáshoz kínált bor: Szentesi Laska ‘21

0,5 kg-os tőketerhelés mellett szüretelt régi magyar szőlőfajta, melyet Boutes hordóban érleltek. A bor friss, könnyed karakterrel rendelkezik.

Málnahab, csoki linzer

A fogáshoz kínált bor: Szentesi Csóka ‘20

A pince első „feltámasztott” bora csókaszőlőből készült 2004-ben. Annyira jól sikerült, hogy borászok, borszakírók és borkedvelők egyaránt csodájára jártak.

Az est házigazdája: Szentesi József borász


 

A borvacsora ára 24.000 Ft/fő - amely magában foglalja a fogásokat, a borokat és a vizet.

DE VAN EGY JOBB AJÁNLATUNK IS; AMENNYIBEN A RÉSZVÉTELI DÍJAT BANKI UTALÁSSAL RENDEZED május 30-IG,

A VACSORA ÁRA 21.990 FT/FŐ!

A banki utaláshoz: STELÁZSI ÉTTEREM Kft. 10401055-50526852-81871002 (K&H Bank)

Közleményként kérjük a következőket megadni: Név + "Borvacsora"

Asztalfoglalás a borvacsorára

"Éléskamránk legjava, barátsággal tálalva"

Értékelj minket!

A Stelázsi Étterem megújult!

Borvacsora ☆ bármikor ☆

A Privát Borvacsora élményünk a legapróbb részletekig a Ti ízlésetekre lett szabva.

Rendezvény ajánlat a Stelázsiban

Ünnepeld meg sikereid Kollegáiddal vagy akár Családoddal együtt! Erre a legjobb helyszín nem más, mint a Stelázsi Étterem.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél témák: borvacsorák, események, hírek és megújulás. Nem küldünk szükségtelen reklámot, és maximum havonta egy levelet kézbesítünk e-mail címedre. Az adataidat a legnagyobb biztonságban tartjuk! Partnerünk a hírlevél adatok biztonságossá tételében: Salesautopilot

Elismerésünk

TOP 10 vendéglő Budapesten - a Magyar Konyha TOP10 Gasztrokalauz Budapest 2019/2020-as kiadványa alapján ;)

  • 2019 © Stelázsi Étterem Kft.

  • 1036 Budapest, Nagyszombat utca 3. 

  • Kedvezményeink nem összevonhatóak.

  • Fejlesztés és étterem marketing: SEETHALER