1036 Budapest - III. kerület, Nagyszombat utca 3.

Telefon: 06 1 631 3624

facebook twitter

 tripadvisor foursquare

Stelázsi BORcsütörtök

Kovács Antal 1 HPGYMegújult BORcsütörtök rendezvényünk 2019 február 28-án 19 órakor jelentkezik újra a már megszokott hangulatban ;)

 

Kedves Kézműves Borkedvelő Vendégeink!

 

Képzeljék, hamarosan 5 évesek leszünk! :-) Ennek jegyében számos megújulást tervezünk. Egyik első mozzanat a Stelázsi BORcsütörtök megújulása, melynek házigazdája a jövőben nem más, mint Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier lesz.

A hagyományainkhoz híven most is bemutatkozik egy tehetséges borász, kinek nedűit meg is kóstolhatja a Publikum, és február 28-án lesz az első alkalom mikor a képzeletbeli színpadunkra lép új pohárnokunk, Kis János "Jacsa" is.

51703072 2383397621888090 1409252376967118848 nHogy miről szól ez az este?

 

Félelmetesen jó borokról, izgalmas borbemutatóról, könnyed beszélgetésekről egy pohár "szőlőlé" mellett, és természetesen továbbra is igaz: tedd fel minden kérdésedet, amit eddig nem mertél megkérdezni a borokkal kapcsolatban ;) Szóljon ez az este a tehetséges szakemberekről és az akár kényes kérdéseket is felvető, információra éhes naturális bor-rajongókról. ;) 

Házigazda: Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier

Vendégünk: Breitenbach Pince Tokaj - B. Kiss János

A Stelázsi új pohárnoka: Kis János "Jacsa" (a vendég és a pohárnok személye nem ugyanaz ;) )

 

Klub jellegű boros esténk megújult formában vár Téged február 28-án is! ;)

Furmint-Február jegyében készült kínálatunk alább. 

 

Asztalfoglalás

Mit kapsz a BorCsütörtök rendezvényén?

  • 6, a kínált borokhoz illeszkedő kísérő falatot
  • Minden alkalommal egy tehetséges borász bemutatkozását
  • A borpince tételeinek kóstolója
  • Kötetlen beszélgetős estét, ahol bármit megkérdezhetsz boros témában a borásztól, házigazdánktól, vagy pohárnokunktól

 

Az február 28-i BorCsütörtök menüsora:

 

Asztalfoglalás

Breitenbach pinceWelcome ital és fogás:

Sajtos pogácsa
Tokaji Furmint Király-dűlő 2014

Hideg előétel:

Tonhalas almasaláta
Fogáshoz kínált bor: Furmint Királygát-dűlő 2017

Leves:

Erdei gombakrémleves, bacon chipssel
Fogáshoz kínált bor: Furmint Szerelmi-dűlő 2016

Főétel:

Sertés pofa vadasan, pirított nudlival
Fogáshoz kínált bor: Tokaji Hárslevelű "Narancsbor" 2012

Levezető fogás:

Kéksajt aszalt gyümölcskocsonyával
Fogáshoz kínált bor: Tokaji Furmint félédes 2017

Desszert:

Tiramisu golyó
Fogáshoz kínált bor: Tokaji Szamorodni Édes 2014

Asztalfoglalás

 Az est ára: 7.990 Ft/fő

A banki utaláshoz: Harmo Kft. 10404065-49575357-48501012 (K&H Bank)

Közleményként kérjük a következőket megadni: Név + "BorCsütörtök"

(Figyelem; a jelentkezés után kapni fog egy visszaigazoló emailt. Amint ez megérkezett, biztos lehet benne, hogy sikeresen jelentkezett és nyugodtan indíthatja az utalást.)

33747 georgepatakiA Breitenbach pincéről

 

Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható.

A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához.

Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.

 

Asztalfoglalás

 

A rendezvény dátuma: 2019. február 28., 19:00 óra

Az est ára: 7.990 Ft/fő

Helyszín: Stelázsi Étterem, 1036 Budapest, Nagyszombat u. 3.

További információk: Stelázsi Étterem, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefon: +361 631 3624